Фото: birdinflight.com

Індійська ісламська семінарія Дар-уль-Улюм Деобанд випустила фетву, яка обумовлює правила поведінки мусульманок в соціальних мережах. Муфтій Таріх Кашми вважає, що практика публікації в соцмережах своїх фотографій, насамперед селфі, має бути негайно припинена, оскільки порушує ісламські закони, повідомляє NEWSru.com з посиланням DNA India.

Фетва була випущена після того, як якийсь мусульманин звернувся до авторитетних вчителів з питанням, чи можна його дружині публікувати свої селфі в соцмережах. Відповіддю стало роз'яснення з приводу того, що мусульманським жінкам непристойно показувати свої обличчя.

"Іслам не дозволяє фотографувати мусульманських жінок. Завантажуючи та публікуючи свою фотографію на Facebook, WhatsApp і т. д., мусульманки порушують традиції ісламу й шаріату. Їм не дозволяють показувати свої обличчя іншим чоловікам", - наполягає муфтій.

Відео дня

Він закликав одновірців суворо стежити за тим, щоб дівчатка носили хіджаб, а жінки - паранджу, і їх фотографії не потрапляли в інтернет.

Кілька днів тому ця ж ісламська семінарія випустила фетву, що забороняє мусульманкам вищипувати і формувати свої брови і стригти волосся. Духовні наставники попросили мусульманок триматися подалі від салонів краси, оскільки іслам не дозволяє робити макіяж, що приваблює чоловіків.