Фото: islam-today.ru

У найближчому майбутньому в Саудівській Аравії, де розташовані головні ісламські святині, Мекка та Медина, можуть з'явитися спеціальні дитячі кімнати або центри, обладнані за останніми технологіями, де паломники, які здійснюють ритуали Хаджу або умри, зможуть на час залишати своїх дітей.

Як повідомляє Islam-today, з ініціативою про створення таких установ виступили місцеві педагоги та психологи, пише ресурс marwa. На їх думку, ця послуга могла б надаватися за рахунок благодійних організацій, безкоштовно для паломників, або ж за символічну плату.

До того ж, це може допомогти убезпечити дітей паломників від різних інцидентів та небезпечних випадків під час виконання батьками релігійних ритуалів.

Відео дня

Між тим, як зазначив саудівський соціолог Газиль Аль-Отайб, брати з собою маленьких дітей в паломництво – вкрай небажано.

«Я неодноразово бачив, як батьки несли своїх маленьких дітей на плечах, а вони - кидали каміння в Джамарати. У цьому випадку, коли на ритуал збирається така величезна кількість людей, такі прочани наражають на небезпеку не лише здоров'я своїх дітей, а й їх життя», - говорить він.