Фото: dsbw.ru

Держсекретар Бельгії з міграційної політики та питань надання притулку Тео Франкен заявив, що прийняв рішення позбавити за проповідування салафізму виду на проживання в Бельгії імама великої мечеті Брюсселя, громадянина Єгипту.

Салафізм - мусульманська течія, прихильники якої виступають за встановлення ісламського державного правління, що базується виключно на Корані і Сунні, повідомляють "РИА Новости".

"Нам надходили дуже очевидні сигнали, що ця людина є салафітом, дуже радикальною, консервативною і небезпечною для нашого суспільства і нашої національної безпеки", - сказав Франкен в ефірі радіостанції Bel-RTL.

Відео дня

За словами держсекретаря, у Бельгії є проблеми з "радикальним ісламом і салафізмом", але не з ісламом як релігією.

Влада країни приділяє велику увагу протидії розповсюдженню в мечетях на території Бельгії ідей салафізму (радикальної версії трактування ісламу), проповідування якох вважають однією з причин радикалізації молоді.

Служба держбезпеки Бельгії раніше вже звертала увагу влади на активізацію в королівстві салафітского руху, члени якого відкидають існування та функціонування демократичних інститутів, а також на те, що ісламські радикали, які виступають за повернення до так званого "чистого" ісламу, підсилюють свій вплив на мусульманське населення Бельгії.