Фото: ria.ru

Один з учасників хаджу цього року, наймолодший індонезієць, пройшов 9 тисяч кілометрів пішки для поклоніння святинь ісламу в Мецці і Медіні. Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на Центр міжнародних зв'язків (CIC) міністерства культури та інформації Саудівської Аравії.

Хадж – один із п'яти стовпів ісламу, який являє собою подорож у Мекку для виконання релігійних ритуалів, установлених Кораном. Це паломництво повинен здійснити хоча б раз у житті кожен мусульманин. Цього року обряди хаджу паломники здійснювали з 30 серпня по 4 вересня.

"Для кожного паломника хадж — це глибокий особистий досвід. Молодий індонезійська паломник Мохаммад Кахмим Сетяван пройшов шлях у 9 тисяч кілометрів пішки, перш ніж він прибув на хадж цього року, у середньому він ішов 50 кілометрів на день", — повідомили у центрі з посиланням на саудівські ЗМІ.

Відео дня

Як уточнили в CIC, юний пілігрим прибув до Мекки з індонезійського міста Пекалонгана, звідки він родом. Свою подорож він почав 28 серпня 2016 року. В його рюкзаку було тільки кілька речей першої необхідності і Коран. Коли юнака запитали, чому він вирішив зробити такий довгий і важкий шлях до Мекки, коли міг би просто сісти на літак, він пояснив, що для нього це був такий спосіб "дисциплінувати себе і зміцнити свою віру".

Індонезієць часто подорожував вночі, а вдень відпочивав у мечетях, громадських будівлях, житлових будинках місцевих жителів, у яких він знаходив притулок, або ж просто розташовувався на відпочинок у лісі. У цілому, його подорож пройшла спокійно, хоча двічі під час поїздки молодий паломник хворів.

Також у CIC повідомили, що одним із найстарших паломників на хаджі цього року стала 104-річна Ібу Маріах Маргани Мухаммад. Родом вона також із Індонезії.