Фото: islam-today.ru

28-річний житель Індонезії Мухаммад Хамім Сетаван прибув у Мекку після того, як пішки подолав 9 тисяч кілометрів, щоб звершити Хадж.

У дорогу, одягнувши футболку з написом «Я тримаю шлях до Мекки і цілком покладаюся на Всевишнього», мусульманин відправився 28 серпня минулого року, повідомляє Islam-today.

На те, щоб дістатися до головних мусульманських святинь, у нього пішов рік. Під час своєї подорожі чоловік пройшов через Індонезію, Малайзію, М'янму, Індію, Пакистан, Оман і ОАЕ, звідки дістався безпосередньо до Саудівської Аравії.

Відео дня
1

«Я пересувався, в основному, по ночах, і часто постив. Спав, в основному, в мечетях і в будинках гостинних місцевих жителів. Інколи доводилося влаштовувати кемпінги просто в лісах. Я ніколи нікого ні про що не просив, але в дорозі мені зустрічалося безліч добрих людей, які давали мені їжу та інші необхідні речі. Одного разу мене навіть прийняли в буддистському храмі. В Індії мені пощастило зустрітися з мусульманськими богословами, з якими ми багато розмовляли про релігію», - розповідає чоловік.