Фото: cosmo.ru

Заборона на носіння в громадських місцях традиційного мусульманського жіночого верхнього одягу і будь-якого іншого, що закриває обличчя буде введена в Латвії. Відповідний законопроект, підготовлений міністерством юстиції республіки, в понеділок передав на розгляд уряду комітет кабінету міністрів, повідомляє ТАСС.

"Ці обмеження необхідні в Латвії, оскільки існує міф, що в країні проживає невелика кількість людей, які щодня закривають своє обличчя. Вони також будуть стосуватися осіб, які зараз приїжджають в республіку, та осіб, які хочуть тут жити в майбутньому. Ці люди повинні знати про правила, які існують в Латвії", - сказав міністр юстиції Латвії Дзінтарс Расначс.

Обмеження поширюватимуться також на маски, шоломи, паранджі, нікаби та бурки. Як зазначає мін'юст, обличчя людини вважається закритим, якщо неможливо ідентифікувати її особу, якщо обмежена можливість побачити риси обличчя в межах, необхідних для визначення її зовнішнього вигляду.

Відео дня

У законопроекті є й винятки, наприклад, обмеження не будуть стосуватися таких головних уборів, які закривають лише волосся. Крім того, перебувати в громадських місцях із закритим обличчям можна буде для виконання службових обов'язків, участі в спортивних заходах, державних чи народних святах, а також за станом здоров'я або через погодні умови.

Громадськими місцями, згідно з законопроектом, не будуть вважатися храми, молитовні будинки, приміщення, де відбувається релігійна діяльність, а також місця, де проводяться закриті приватні заходи.

Уряд Латвії розгляне цей законопроект на засіданні 22 серпня.