Фото: ria.ru

Мусульмани Єрусалиму протестують проти рішення ізраїльської влади встановити рамки металошукачів при вході на Храмову гору і моляться біля стін Старого міста.

Як повідомляють "РИА Новости", металодетектори були встановлені після нападу на співробітників правоохоронних органів Ізраїлю, в результаті якого двоє працівників загинули. Трьох нападників, якими виявились араби-ізраїльтяни, ліквідували при спробі втечі на Храмову гору, де, за рішенням влади, були скасовані багатолюдні п'ятничні молитви і проведені обшуки.

2

"Вони встановили рамки металошукачів. Ми проти такого заходу, адже це нехтування нашим суверенітетом, нашими правами. Вони думають, що ми прийшли на молитву зі зброєю. Але це не так! Це неприпустимо у святому місті Єрусалимі", - розповів житель Старого міста Хамід.

Відео дня
3

Велика частина віруючих замість Храмової гори молилася у Левових воріт Старого міста. За порядком під час молитви стежила ізраїльська поліція. При цьому, доступ на Храмову гору вільний за умови проходження огляду.

Після молитви віруючі почали викрикувати гасла проти дій ізраїльської влади. Всього біля мурів Старого міста зібралося кілька сотень мусульман.