Фото: Muslimclub.ru

Прагнучи протистояти поширенню фанатизму, єгипетське міністерство вакуфів (релігійної власності) вирішило відправити 144 жінки для проповіді в мечеті. Кожна з кандидатур має бути затверджена в ісламському університеті Аль-Азхар – найбільш авторитетній інстанції для мусульман-сунітів, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Завдання жінок – доносити до своїх сестер по вірі релігійну інформацію «в дусі поміркованості» і обговорювати з ними актуальні проблеми.

Щоб охопити всі мечеті Єгипту, потрібно близько 2000 проповідниць, розповів міністр вакуфів Мухаммед Мухтар Гомаа. До останнього часу в просвітницької кампанії брали участь 43 жінки.

Відео дня

Міністерство вирішило залучити освічених мусульманок, щоб звернутися безпосередньо до прихожанок мечетей. Зокрема, їм належить попрацювати над виправленням помилкових уявлень про іслам.

Щоб отримати ліцензію на проповідь, жінки повинні володіти знаннями з ісламського богослов'я і здати іспит в Аль-Азхарі. Зокрема, вони повинні вміти тлумачити хадіси – слова пророка Мухаммеда, передані його сподвижниками, і добре знати розділи Корану, в яких йдеться про жінок і про сім'ю.

Останнім часом у багатьох мечетях Єгипту стали розповсюджуватись екстремістські ідеї, внаслідок чого міністерство вакуфів стало направляти в молитовні будинки своїх інспекторів. Їх завдання – переконатися в тому, що проповідники доносять до своєї пастви помірні ідеї.

Крім цього Національна рада жінок Єгипту, у співпраці з міністерством вакуфів і трьома найбільшими християнськими Церквами країни, виступила з ініціативою, що отримала назву «Тарк аль-Абваб» («Стукати в дері»). У рамках програми планується проводити зустрічі мусульманських проповедниць та активісток християнських громад з метою зміцнення національної єдності та міжрелігійної гармонії.