Фото: arraid.org

Цього року Міжнародна школа ісламознавства стартувала в Одесі, і тема її - «Іслам у сучасному світі: історичний, культурний, інтелектуальний простір».

Як повідомляє "Альраїд", учасники обговорюватимуть актуальні процеси в культурному, науковому, релігійному середовищі мусульман в Україні, на пострадянському просторі, а також у країнах Західної Європи та Близького Сходу. Порушать і питання, пов’язані з історією Ісламу, культурними феноменами, інтелектуальними напрацюваннями, ісламською філософією та теологією.

Серед лекторів: гість із Брюсселя професор Мухаммад Баді, фахівець із шаріату; відомий український науковець, перекладач та ісламознавець, доцент Національного університету «Острозька Академія» Михайло Якубович; муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саід Ісмагілов; завідувач сектору східної філософії відділу релігієзнавства Інституту філософії НАН України Олег Ярош; працівник Інституту Сходу історичного факультету Познанського університету (Польща) Маріуш Маршевскій; азербайджанський історик, політолог, теолог і публіцист Теймур Атаєв.

Відео дня

Школа працюватиме від 30 червня до 5 липня в Ісламському культурному центрі Одеси.