Фото: mashapasha.com

Мусульмани в ніч на 22 червня відзначають Лейлат уль-Кадр. Це ніч могутності й приречення, в яку, згідно з ісламським віровченням, Всевишній може докорінно змінити долю людини, повідомляють "РИА Новости".

У цю ніч, за переказами, пророку Мухаммеду була відкрита перша сура (уривок) Корану. Коли він молився в печері Хіра гори Джабал ан-Нур в околицях Мекки, йому явився архангел Джабраїл (Гавриїл) і, вказавши на сувій, сказав: "Читай" (арабською – "Коран"). Це найбільш значуща ніч священного для мусульман місяця Рамадан.

"У Корані Всевишній відповідає на питання, чим відрізняється ця ніч від інших: "Ця ніч краща, ніж тисяча місяців". Тисяча місяців, які ми провели в поклонінні, побожності, добрих справах і вчинках. Цей термін дорівнює 83 людським рокам. Тобто одна ніч, проведена в богобоязливості, покірності, молитві та покаянні, краща, ніж усе людське життя", - розповів Рушан Аббясов.

Відео дня

Пророк Мухаммед закликав шукати цю ніч в останніх десяти ночах місяця Рамадан. Тому  в цей період мусульмани намагаються старанніше молитися, робити більше добрих справ. У мечетях вночі відбуватимуться особливі молитви.

Вважається, що всі молитви, покаяння та праведні справи цієї ночі будуть оцінені Всевишнім краще, ніж інші. Згідно з іншою версією, в цю ніч на землю спускається безліч ангелів, від яких на землі стає тісно. Всевишній посилає їх, щоб вони виконали його наказ. Сходячи на землю, вони приносять з собою добро, благословення і милість. У цю ніч аж до вранішньої зорі на землі не твориться зло.