Фото: Islam-Today.ru

У мусульманських країнах щорічно 17-го числа священного місяця Рамадан відзначається Всесвітній день халяль. Цього року дата святкування припала на 12 червня, повідомляє портал "Іслам і сім'я".

Ініціатором цієї традиції стала Всесвітня рада халяль, яка запропонувала цю дату, так як цього дня у 624 році було дано перше одкровення Всевишнього про халяль в 69 аяті сури «аль-Анфаль».

Цей день є доброю нагодою для нагадування людям, що халяльне харчування важливе. Незважаючи на те, що Всесвітній день халяль - молоде свято, традиції халяль вже понад 1400 років.

Відео дня

Сьогодні продукція халяль набирає популярність не лише серед мусульман, а й серед представників інших конфесій. Споживачі вибирають ці товари, тому що вони впевнені в їх якості. Для мусульман важливим критерієм при виборі продукції є її дозволеність Всевишнім.

Халяль-індустрія розвивається, охоплюючи все нові сфери. З'являються халяль кафе і ресторани, готелі, клініки, які надають медичні халяль послуги, халяль туризм, ісламські фінанси і страхування. Сьогодні в усьому світі цьому сегменту приділяється особлива увага, адже мусульманське населення становить 1,8 млрд. осіб.

Річний обіг світового ринку халяль – більше 2 трлн. доларів США.