Фото: bbc.com

Теракти, скоєні під час священного для мусульман місяця Рамадан, говорять про те, що терористи не мають уявлення про те, що таке іслам. Таку думку висловив відомий релігієзнавець, викладач лондонського Королівського коледжу Марат Штерин, коментуючи суботній теракт у центрі Лондона, а також заклики терористичного угрупування здійснювати в Рамадан теракти по всьому світі, повідомляє Islam-today.

«Це чисто екстремістська, так би мовити, "джихадистська" інтерпретація Рамадану, яка, природно, не відповідає тому, що думає з цього приводу абсолютна більшість мусульман. Це пов'язано з ідеєю, що в період Рамадану мусульмани стверджують свою вірність ісламу, чистоту своєї віри. Зрозуміло, що зараз фокус - на ісламі, з цілком зрозумілих причин, але, як ми знаємо, екстремісти є й в інших релігіях, які теж інтерпретують чистоту віри суто по-своєму, часто виправдовуючи насильство», - зазначив Марат Штерин.

Раніше теракт у Лондоні, жертвами якого стали 7 осіб, жорстко засудив і глава Мусульманської ради Великобританії Харун Кан.

Відео дня

«Те, що це сталося в цей місяць Рамадан, коли багато мусульмани моляться і постять, говорить тільки про те, що ці люди не мають поваги ні до життя, ні до віри», - зазначив він.