Фото: eadaily.com

Мусульманське крило індійської правонаціоналістичної організації «Раштрія сваямсевак сангх» («Союз добровільних слуг батьківщини») - «Муслім Раштрія Манч» (Muslim Rashtriya Manch) оголосило про намір проводити протягом священного для мусульман місяця Рамадан вегетаріанські іфтари (розговіння).

Як повідомляє інформаційне агентство "Eurasia Daily" з посиланням на "The Times of India", метою подібних заходів є намір сформувати у мусульман уявлення про необхідність захищати корову - священну для індуїстів тварину, забій якої і вживання в їжу вважається забороненим. Крім цього, організатори планують говорити жителям Індії, які сповідують іслам про необхідність захищати права розлучених мусульманських жінок.

Як повідомив член «Муслім Раштрія Манч», 46-річний бізнесмен Салім Хан (Salim Khan), на стіл тим, хто постує під час розговіння будуть подаватися коров'яче молоко, фрукти та солодощі, при цьому мусульманам розповідатимуть про шкоду вживання в їжу яловичини.

Відео дня

Слід пояснити, що у мусульман популярні історії про шкоду вживання свинини, які вони охоче розповідають для обґрунтування правильності заборони свинячого м'яса у харчуванні. Тепер же їм будуть пояснювати, чому шкідливо їсти яловичину.

«Кілька днів тому ми вже провели подібні іфтари в містах Ахмадабаде і Бхаруче, куди прийшли й мусульмани, й індуси. Існує багато помилок у індусів щодо мусульман, а у мусульман щодо індусів, тому ми хочемо спрямувати свої зусилля на подолання цих стереотипів», - розповів Салім Хан.

Координатор «Муслім Раштрія Манч», 64-річний Ікбал Саїд (Iqbal Saiyed) також переконаний у корисності таких вегетаріанських іфтарів: «Ми будемо інформувати людей про цінності корови як тварини і небезпеки яловичини на наших іфтарах, на яких мусульмани та індуси будуть зближуватися. Очікуємо, що на кожному такому зібранні буде більше двох тисяч учасників».