Фото: trt.net.tr

Сьогодні ісламський світ відзначає Мірадж Канділі. «Мірадж» в ісламі означає нічну подорож пророка Мухамеда до Єрусалиму і його вознесіння на небеса, появу Мухаммеда перед Аллахом, повідомляє телерадіокомпанія Туреччини TRT.

Про Мірадж розповідається в Корані і в збірниках хадисів. Згідно з ісламськими джерелами, перед пророком Мухаммедом на 27 ніч місяця Реджеп в 11 рік пророцтва з'явився ангел Джебраіл, який запросив його здійснити подорож з мечеті Месджіт-і-Харам в Мецці мечеть Месджіт-аль-Акса в Єрусалимі, а звідти вознестися на небо і постати в потойбічному світі перед Аллахом. Мусульмани щороку відзначають ніч Мірадж Канділі як одну з священних і благословенних ночей.

Мірадж, який знаходиться за межами розуміння людини, являє собою одне з найбільш містичних подій з життя Мухаммеда.

Відео дня

Аллах явив Мухаммеду диво мірадж та нагородив його деякими дарами. У хадісах спочатку значилося, що намаз слід здійснювати 50 разів, однак потім Аллах дозволив скоротити кількість намазів до 5, проте вони за значимістю були прирівняні до пятидесятикратного намазу.

Вознесіння Мухаммеда на небо і його подорож, що вселила у нього спокій і стала приводом для присвоєння віруючим прізвиська «правдивійший». Мірадж увінчався намазом, який став свого роду вознесінням для віруючих. Таким чином, мусульман закликали піднестися духом до Аллаха шляхом здійснення намазу.