Фото: islam.com.ua

Найрозумніша дитина Британії - мусульманин Йаша Еслі (Yasha Asley) був найнятий на роботу до університету Лейчестера у допомогу дорослим студентам. 14-річний Й. Еслі свого часу став наймолодшим студентом цього вузу, а після того як його запросили сюди вести семінари – наймолодшим співробітником, повідомляє "Іслам для всіх" з посиланням на Daily Mail.

У 13 років підліток обійшов дорослих конкурентів, успішно пройшовши співбесіду на здобуття оплачуваної посади у вузі. Щоб найняти неповнолітнього, адміністрації навіть довелося запитувати дозвіл у міської влади.

Щотижневі семінари, які він веде, призначені для дорослих студентів, у яких погана успішність з математики.

Відео дня

«Це найкращі роки в моєму житті. Мені подобається ходити в університет та допомагати студентам... Більше ніякої шкільної форми...», ─ каже юнак, якого прозвали «живим калькулятором».

Зараз він на останньому курсі вузу і збирається почати писати докторську дисертацію.

Фото: islam.com.ua

В 2014 році, будучи 12-річним школярем, він виграв конкурс і був зарахований на математичний факультет вузу.

Він став першою дитиною в світі, який у 8 років отримав вищу оцінку з математики за курс середньої школи, набравши 100 балів з 100, і 99 балів зі 100 за двома з шести своїх наукових доповідей.

Таким чином, після 6 років навчання у початковій школі, він одразу вступив в університет.

«Я люблю математику, тому що це точна наука. Це єдина наука, в якій можна довести своє твердження», ─ каже він.

Батько підлітка, 53-річний Муса Еслі (Moussa Asley), ростив сина самостійно, тепер він щодня возить його на лекції. За його словами, сина добре прийняли у вузі.

«Я пишаюся, бачачи, що у нього все відмінно, і він зростає, займаючись улюбленою справою», ─ коментує батько.