Фото: DesktopWallpapers.org.ua

Один з нічних клубів туніського курортного міста Набуль був закритий після появи відео, на якому діджей програє ремікс призову на мусульманську молитву. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомив губернатор Набуля Мнауар Уертані, заклад буде закрито до подальших розпоряджень. За фактом події почато розслідування.

За його словами, власник клубу був затриманий "за порушення моральних норм і публічну образу скромності". "Ми не допустимо нападок на релігійні почуття та на святе", - заявив Уертані.

Відео дня

На відео з фестивалю Orbit Festival двоє європейських диск-жокеїв програють сет, що включає в себе танцювальну версію закликання до традиційної мусульманської молитви, на яку віруючі збираються п'ять разів на день.

Ролик викликав бурю обурення в соціальних мережах, і в понеділок організатори фестивалю принесли вибачення на своїй сторінці в Facebook, але при цьому зазначили, що не задавалися метою програвати яку-небудь образливу музику.

"У мене ніколи не було наміру засмутити або образити кого-небудь", - заявив діджей Dax J, який програвав скандальний трек.