Фото: Sedmitza.ru

У США набирає обертів кампанія боротьби з ісламофобією, спричинена забороною на в'їзд для представників кількох мусульманських країн, і на хвилі цього в центрі Манхеттена вже в травні відкриється Інститут арабського та ісламського мистецтва, повідомляє Седмиця з посиланням на американське видання TheGardian.

Цей проект був профінансований катарським шейхом Мухаммадом Рашидом Аль Тані, засновником сучасного Катару. Час відкриття Інституту обрано не випадково: впливовий шейх сподівається цією ініціативою внести свій внесок у гуманізацію ісламу, щоб забезпечити більш позитивне його сприйняття громадськістю в США.

Шейх висловив надію, що експозиція Інституту «не тільки явить світу великі зразки мистецтва і культури арабського та ісламського світів, але і допоможе змінити в душах американців ті стереотипи і упередження щодо ісламу, які нині перешкоджають діалогу великих культур і релігій».

Відео дня

Головне завдання нової галереї ісламського мистецтва – зачарувати і захопити душу глядача живим потоком фарб і візерунків, настільки типових для ісламського мистецтва і культури.