а

Сьогодні, 28 лютого, інтернет-пошуковик Google змінив свій логотип в пам'ять про знаменитого пакистанського благодійника Абдул-Саттаре Едхі, який створив найбільшу в світі мережу волонтерської швидкої медичної допомоги, повідомляє Islam-today.

Дудл з зображенням мусульманина, якого називають одним з найбільших благодійників на планеті, з'явився на території кількох країн, серед яких США, Австралія, Японія, Великобританія, Ірландія, Португалія, Пакистан та інші.

Фото:islam-today.ru

Сьогодні мусульманському меценату виповнилося б 89 років. Едхі помер у минулому році в Карачі від відмови нирок і до останнього дня лікувався в державній лікарні в Пакистані, незважаючи на численні пропозиції відправитися на лікування в кращі закордонні клініки.

Відео дня

Примітно, що коли його запитали, чому його карети швидкої допомоги приймають не тільки мусульман, але і прихильників інших віросповідань, мусульманин відповів, що його карети швидкої допомоги сповідують Іслам краще, ніж той, хто задає таке питання.

Зараз справу мусульманина продовжують його послідовники. А кількість волонтерських карет швидкої допомоги його організації в Пакистані досягла 1800.