false

Іспанський футбольний клуб "Реал Мадрид" вирішив змінити емблему свого клубу.

Керівництво "королівського" клубу заявило, що це було зроблено задля зміцнення популярності команди серед мусульман Європи та Близького Сходу.

Як цитує представників клубу іспанське видання "Marca", на яке посилається РБК, на зміну логотипу пішли, щоб "уникнути будь-яких форм непорозуміння і конфліктів у регіонах, де основне населення мусульмани".

Відео дня

За інформацією іспанської преси, таку вимогу висунула дистриб'юторська група Marka, яка уклала п'ятирічний контракт з іспанським грандом.

Очікується, що група буде займатися продажем клубної атрибутики в таких країнах, як Саудівська Аравія, Бахрейн, Катар, Кувейт і Оман.

Хрест на емблемі клубу був присутній з 1920-го року. Він з'явився в знак того, що король Іспанії Альфонс XIII дарував команді своє найбільше заступництво.

"Ми маємо бути обережні з країнами, де люди особливо чутливі до продукції, на якій є хрест", - виступив із заявою віце-президент компанії Халед аль-Мхаирі.

Це не перший раз, коли "Реал" прибирав хрест зі своєї емблеми. Вперше це сталося три роки тому, коли спонсором клубу був національний банк Абу-Дабі.

Нагадаємо, раніше інший іспанський клуб також заради мусульман прибрав зі своєї емблеми хрест. "Барселона" зробила це, щоб не руйнувати вигідних відносин зі спонсорським фондом, що розташовується в Катарі.