www.islamdag.ruФото islamdag.ru

До святих місць в Саудівську Аравію в складі російської хадж-місії в цьому році вирушить рекордна кількість кримчан — 350 чоловік, повідомляють "РИА Новости".

У минулому році в Мекку змогли потрапити 322 мусульманина з Криму.

"У хадж вирушить рекордна кількість — 350 паломників. З кожним роком в Криму число мусульман, які отримують можливість побувати у святих місцях, зростає", — сказав віце-прем'єр так званого кримського уряду Руслан Бальбек.

Відео дня

За його словами, збільшення квоти стало можливо завдяки тісній взаємодії так званої кримської влади та муфтія мусульман Криму Еміралі Аблаєва. "Завдяки підтримці та допомозі хадж став доступний для широкого кола мусульман", — підкреслив Бальбек.

Паломники вже отримали паспорти з візами в Саудівську Аравію. Перша група вилітає 23 серпня. Всього з Криму відправиться п'ять груп.

Хадж є одним з п'яти стовпів, на яких ґрунтується іслам. Паломництво до святих місць у Мецці і Медині наказано здійснити хоча б один раз у житті кожному мусульманину. Саме тому Саудівська Аравія встановлює щорічну квоту на кількість паломників індивідуально для кожної країни. Всього цього року в хадж зможуть відправитися близько 17 тисяч росіян, для кримських паломників квоту не обмежували.