Тюрма неподалік Тегерана. Фото: dw.com

Засуджені до смертної кари суніти були визнані винними в тероризмі і збройних атаках на мирних жителів і шиїтських релігійних лідерів, повідомляє DW.

В одній з в'язниць недалеко від Тегерана за рішенням суду були страчені 20 ув'язнених-сунітів, визнаних винними в тероризмі і скоєнні серії атак на мирних жителів і шиїтських релігійних лідерів на заході Ірану. Це стало однією з найбільш масових страт в Ірані за останні роки.

За даними міністерства внутрішніх справ Ірану, група сунітських бойовиків здійснила 24 злочини між 2009 і 2011 роками, в числі яких - вибухи та збройні пограбування. Жертвами їх атак стала 21 людина в трьох західних провінціях країни. Як заявила прокуратура провінції Курдистан, всі повішені належали до радикальних салафітських угрупувань, які вважаються в Ірані терористичними.

Відео дня

Згідно з даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в 2015 році Іран посів одне з перших місць у світі за кількістю страт. У минулому році в країні було страчено щонайменше 977 осіб, звинувачених у торгівлі наркотиками.