Паломники в терміналу хаджу. Фото: islam.com.ua

Перша партія паломників прибуде в Міжнародний аеропорт імені короля Абдулазіза 4 серпня, повідомляє портал «Іслам для всіх!».

Після відповідних приготувань, виконаних державними і приватними структурами, всі сили кинуті на прийом паломників у терміналі хаджу.

Після відкриття повітряних коридорів для прийому паломників на початку місяця зуль-када термінал хаджу почне працювати на прийом паломників до 4-го зуль-хіджа. Потім почнеться підготовка до повернення паломників, яка відбуватиметься з 16-го зуль-хіджа за 15-е мухаррама.

Відео дня

Час, необхідний на формальності, пов'язані з прильотом,прагнутимуть знизити в середньому до 30 хвилин, а з часом – до 15 хвилин на пасажира.

Щодня очікується прибуття 70 тисяч паломників 312 щоденними рейсами, що в середньому становить 13 рейсів на годину.

Після прибуття паломників зустрічають службовці міністерства охорони здоров'я, які знайомлять їх з правилами, що стосуються здоров'я. Після чого паломники можуть рухатися в секцію паспортного контролю.

Після отримання багажу та митного огляду пасажири надходять у розпорядження співробітників міністерства хаджу, а по завершенні інших формальностей їх відвозять на автобусах в Мекку.

У терміналі хаджу до послуг паломників цілорічно працює 7 тисяч співробітників 27 громадських і приватних організацій.