На отдых прибыло более 80 детей из разных регионов Украины и зарубежья. Фото: umma.ua

При Духовному управлінні мусульман України розпочав свою роботу міжнародний дитячий табір «Дорога добра».

Діти і вихователі з нетерпінням чекали і готувалися до цієї зустрічі. На відпочинок прибуло понад 80 дітей з різних регіонів України та зарубіжжя, багато з них були в таборі в 2015 році, повідомляє УММА.

Дітей поділили на групи, до кожної з яких закріплено два вожатих, які перебувають з дітьми постійно. За традицією чотири загону назвали на честь чотирьох праведних Халіфів. Діти дуже різні, але вже встигли потоваришувати одне з одним.

Відео дня
А впереди в лагере

Крім веселого дозвілля — розваг і прогулянок, діти відвідують уроки, присвячені ісламськії етиці та вихованню, мінімальним знаням з Ісламу, арабській мові, науці Таджуида (правилами читання Священного Корану) і багато чому іншому.

За насиченим графіком, безліччю ігор і плідним навчанням час летить непомітно. І за чотири дні перебування в таборі діти вже встигли підкреслити багато нового для себе. У таборі зібралися діти з усієї України та багатьох зарубіжних країн. Тому адміністрація вирішила, що побачити столицю буде дуже цікаво для дітлахів.

І 20 липня всі загони змогли насолодитися панорамою Києва з борту прогулянкового катера. Діти робили пам'ятні фотографії, співали нашиди і проводили час за іграми. Також в один з днів, а саме 19 липня, традиційно для загонів був організований захоплюючий квест. Всі, хто був у таборі в минулому році, з нетерпінням чекали на цю пригодницьку гру. Діти разом з вожатими шукали скарб: проходили захоплюючі і складні завдання, демонстрували своє знання історії, математики, релігії, а також уміння працювати в команді швидко і результативно. У результаті першими до фінішу дійшли діти із загону імені імама Алі.

Вони отримали пам'ятні подарунки та солодощі. Організатори квесту пообіцяли, що це не остання подібна гра. Звичайно ж, особливим подарунком для дітей був урок Муфтія України шейха Ахмеда Таміма, що проходив днем раніше. Після нього діти змогли на власні очі побачити частинку кращого з створених – волосся Пророка Мухаммада, мир йому.

Ця подія надовго залишиться в пам'яті дітей, адже така можливість дарована далеко не всім людям. Посланець Всевишнього приносить користь, як і за життя, так і після смерті – в його реліквії є баракят. Діти благословились волоссям і прочитали дуа. А попереду у таборі «Дорога добра» дітей очікує ще багато нового і пізнавального!