Фото: replyua.net

Влада Бангладеш заявила, що має намір заборонити ісламський телеканал Peace TV. Таке рішення було прийнято після терактів в одному зі столичних кафе - повідомляє replyua.net з посиланням на BBC.

Рішення уряду пов'язане з побоюваннями, що безкомпромісність ідей, висловлюваних на каналі, могла сприяти поширенню радикальних поглядів серед молоді.

Закір Найк - виступаючий на каналі проповідник, спростував твердження про те, що нападники надихнулися його ідеями. Нагадуємо, що бойовики вбили двадцять два мирних жителя, увірвавшись в пекарню Holey Artisan в Дацці в липні.

Відео дня

Міністр інформаційної політики Hasanul Haq Inu Hasanul заявив, що мовлення мусульманського каналу буде заборонено в адміністративному порядку. Він також додав: "Peace TV не сумісний з мусульманським суспільством, Кораном, Сунною, хадісами, бангладешською Конституцією, культурою, звичаями та обрядами".

Peace TV був заснований в 2006 році в ОАЕ і транслюється в деяких країнах Азії, Європи, Африки, Північної Америки та Австралії англійською, урду та бенгальською мовами.