Фото: news.day.az

У індонезійській столиці Джакарті по вулицях стали курсувати мобільні мечеті. Про це повідомляє Лента.ги з посиланням на The South China Morning Post.

«Ми були стурбовані нестачею місць для молитви близько футбольних стадіонів, а також концертних і фестивальних майданчиків. Іноді люди і хотіли б помолитися, але умов для цього немає, і вони вирішують пропустити намаз», — розповів засновник компанії-власника «мечеть-мобілів» Хамза Фатдрі.

Спеціальні фургони, де можна помолитися, приїжджають до великих торгівельних центрів, на місця проведення культурних фестивалів та спортивних заходів. В момент, коли мусульманину належить зробити намаз, бічні двері автомобіля відкриваються, з них викочуються килими, споруджується імпровізована сцена, на якій виступає імам. Віруючим також пропонується глечик з водою для ритуального омивання, а жінкам — спеціальний релігійний одяг.

Відео дня

Кожна «мечеть на колесах» може прийняти до 100 віруючих одночасно, всього їх курсує по місту чотири. Фургони працюють з 15.00 до 19.00, це дозволяє віруючим помолитися два рази із встановлених мусульманським вченням п'яти.

Спочатку планувалося, що мечеті на колесах будуть курсувати до закінчення священного місяця Рамадан, але з-за популярності у столичних жителів було прийнято рішення продовжити їх щоденну роботу.