л

У Саудівській Аравії розроблено новий мобільний додаток, покликаний полегшити здійснення хаджу мільйонам мусульман. Програма "Аль-Хадж аль-Мабрур", що можна перекласти з арабської як "Схвалений хадж", доступна на трьох мовах - урду, англійською та хінді, і розроблена таким чином, що може працювати в режимі офф-лайн, тобто без доступу до інтернету. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на телеканал "Аль-Арабія".

На думку розробників, "в століття високих технологій і поширення екстремістських ідеологій у мережі інтернет, питання правильного сприйняття ісламу стоїть особливо гостро". Використовуючи мобільний додаток віруючі зможуть не тільки освіжити в пам'яті необхідні аспекти сакрального ритуалу, але й отримати відповіді на виникаючі у зв'язку з цим питання. Так, крім літератури, присвяченої хаджу й умре (мале паломництво), додано розділ "Часті питання". На сотні запитань доступні розгорнуті статті з посиланнями на авторитетні серед мусульманських богословів джерела.

Мобільні додатки вже не перший рік приходять на службу паломникам у Саудівській Аравії. Влада королівства повною мірою використовує можливості новітніх технологій, щоб забезпечити максимальний комфорт мільйонам пілігримів, котрі щорічно приїжджають для здійснення хаджу або умри в Мекку й Медину. У 2015 році початок хаджу припав на 20 вересня.

Відео дня