У Дагестані планують побудувати мечеть місткістю до 50 тисяч осіб, яка стане найбільшою в Європі. Про це повідомив РІА "Новости" представник Комітету з взаємодії з релігійними організаціями республіки.

Згідно з планами, мечеть буде розташована на території найбільшого ісламського центру в Європі між містами Махачкалой і Каспійське. При цьому передбачається, що мечеть побудують за рахунок добровільних пожертвувань жителів республіки.

"Ісламський центр, який планується звести на 20 гектарах землі, буде включати в себе комплекс будівель, головним з яких стане найбільша мечеть у всій Європі. Її місткість складе до 50 тисяч чоловік. У проекті передбачена вся необхідна інфраструктура: під'їзні шляхи, підземний паркінг, створення барвистої алеї з декоративними квітами та кущами", - розповів співрозмовник агентства.

Відео дня

За його словами, на території центру також передбачається будівництво будівлі для муфтіяту республіки, музеїв Дагестану і ісламу, ісламського університету, медресе та інших соціальних і релігійних об'єктів.

"Було вирішено, що мечеть буде носити ім'я пророка Мухаммеда, мир йому і благословення Аллаха, а ісламський центр - ім'я пророка Іси (під ім'ям Іса іслам наказує почитати Ісуса Христа як великого пророка. - Прим. NEWSru.com), мир йому. Був організований збір коштів для побудови майбутньої мечеті", - додав представник комітету.

Нагадаємо, що зараз найбільшою в Європі вважається мечеть імені Ахмата Кадирова у столиці Чечні Грозному. Вона розрахована на 10 тисяч віруючих.