0

У Малайзії вводиться "індекс шаріату" - показник відповідності суспільства основним засадам ісламської релігії та ісламського права. Урочиста церемонія презентації індексу відбулася за участю прем'єр-міністра цієї країни Наджіба Разака в місті Путраджая, повідомляє газета Star.

"Індекс шаріату" буде основним індикатором того, наскільки Малайзія, її зовнішня і внутрішня політика, а також економіка і ступінь розвитку суспільних інститутів відповідають принципам ісламу", - сказав на церемонії прем'єр-міністр.

Новий показник буде оцінювати на предмет відповідності принципам шаріату такі сфери національної суспільно-політичного життя як юриспруденція, економіка, освіта, господарська інфраструктура, навколишнє середовище, охорона здоров'я, культура, зовнішня і внутрішня політика держави, а також політичне життя суспільства.

Відео дня

"Аналізуючи показники цього індексу, ми зможемо отримати об'єктивне уявлення про те, які сфери суспільного життя ще недостатньо розвинені, на яких напрямках уряду слід активізувати надалі свою роботу", - підкреслив глава кабінету міністрів Малайзії.

Повідомляється, що перетворенням у життя, а також аналізом показників "індексу шаріату" займеться спеціально створена державна комісія.

ТАСС