Індія / Vishal Arora

В Індії нелегальні мусульманські іммігранти скоюють самогубства під загрозою депортації, але влада все активніше депортує мусульман на батьківщину, переважно в Бангладеш.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на "religionnews" і місцеві ЗМІ, офіційно зареєстровано 16 самогубств, які стали наслідком урядової кампанії в провінції Ассам на кордоні з Бангладеш – четвертої за чисельністю мусульманського населення країною світу.

Місцева правозахисна група заявляє, що їй відомо вже про 32 випадки самогубств відтоді, як націоналістична Індійська народна партія (БДП) прийшла до влади в травні 2016 року і взялася за чистку населення провінції, спираючись на дані минулого перепису, проведеного понад 70 років тому. У результаті понад 4 млн. людей не потрапили в останній варіант «Національного реєстру громадян», опублікованого в липні цього року. Цим нещасним належить доводити свої цивільні права перед особливими трибуналами зі справ іноземців, або зазнати арешту та депортації.

Відео дня

Місцеві радикальні партії роками труїли бенгломовних співгромадян (як мусульман, так і індуїстів) як «чужинців», але після приходу до влади націоналістичної партії БДП вся тяжкість державної машини навалилася в основному на мусульман, які проживають у провінції Ассам, оскільки партія вважає їх загрозою «корінним» уродженцям. При цьому БДП відразу після приходу до влади в 2016 році внесла до парламенту Законопроект про поправки до міграційного законодавства австралії, що дозволяє нелегальним індуїстським мігрантам з Афганістану, Бангладеш і Пакистану отримувати громадянство Індії в спрощеному порядку. Законопроект поки не ставився на голосування, він знаходиться на розгляді в парламентських комітетах.

У своїй виборчій кампанії два роки тому, кандидати від БДП всіляко розписували жахи нелегальної імміграції. Деякі з лідерів БДП тепер журяться, що частка мусульман у провінції зростає загрозливими темпами через їх міграції з території Бангладеш, а інші пояснюють це зростання високою народжуваністю в мусульманських громадах. Головний міністр провінції Сарбананда Соновал (Sarbananda Sonowal) пообіцяв очистити Ассам від нелегального населення. За деякими підрахунками, кожен десятий житель серед 31-мільйонного населення Ассама є бенгаломовним індуїстом, а кожен третій – мусульманином.

Ще до публікації даних останнього перепису в липні цього року, понад 120 тисяч жителів провінції були зараховані до категорії «сумнівних виборців» із незрозумілим цивільним статусом в провінції. Вони підлягають позбавлення виборчих прав і суду «трибуналів у справах іноземців» із можливим арештом і депортацією.