Влада Індії заборонила ісламський звичай швидких розлучень / islam-today.ru

Уряд Індії заборонив ісламський звичай швидких розлучень за рішенням чоловіка – це рішення стосується права приблизно 170 мільйонів мусульман, які живуть у країні.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на religionnews, уряд видав відповідну постанову на виконання рішення верховного суду країни, який поклав кінець мусульманському звичаю «потрійного талака», згідно з яким чоловікові достатньо тричі вимовити це арабське слово (що означає «розлучення»), щоб відкинути дружину. Верховний суд визнав, що цей звичай порушує конституційні права мусульманських жінок, що суперечить 14-й статті конституції країни, що гарантує рівноправність громадян.

Наразі переважна більшість із 170 млн. мусульман у країні сповідує іслам суннітського толку і керується законами шаріату при вирішенні сімейних, побутових, комерційних й інших проблем і суперечок. Горезвісний звичай потрійного талака дозволяє чоловікові вимовити ці фатальні слова не лише одне за одним, а й із затримками будь-якої тривалості, якщо йому це заманеться. Він також може довести їх до відома покинутої дружини будь-яким способом – за допомогою листа, телефону, текстового повідомлення або навіть поста в соціальній мережі.

Відео дня

Постанова уряду тепер має бути затверджена парламентом країни протягом шести місяців, після чого вона набуде статусу закону. Але й у ці шість місяців порушників постанови влади вже можна притягати до кримінальної відповідальності за законодавством країни.