Фото: Жінки шукають родичів після теракту в Кабулі/ reuters.com

Терорист-смертник убив щонайменше 30 осіб і поранив близько 60 у середу, 21 березня 2018 року, біля шиїтської мечеті Сакхи на заході Кабула, де зібралися віруючі, щоб відзначити новий рік за персидським календарем.

Це черговий напад у ряді терактів, які все частіше відбуваються в Афганістані проти шиїтів, повідомляє "Седмиця" з посиланням на TheWashington Post.

За останні два роки по всій країні напади джихадистів на шиїтські об'єкти та хазарійців  вже забрали понад 300 життів і залишили пораненими понад 700 осіб. Більшість терактів, як вважається, були здійснені прихильниками «Ісламської держави».

Відео дня

Напад у середу, 21 березня, у результаті якого було вбито 30 і поранено більше 60 людей, став вже другим за рахунком нападом, здійсненим «Ісламською державою» на мечеть Сакхи. У жовтні 2016 року бойовики, одягнені в уніформу афганських спецслужб, штурмували ділянку, на якій здійснювали молитву віруючі у день прийнятої у шиїтів жалоби, відомий як Ашура. Тоді ісламісти вбили 17 осіб і протягом декількох годин протистояли поліції.