У Берліні підпалили мечеть / UzReport.news

На берлінську мечеть в районі Райнікендорф скоєно напад.

Як повідомляє "Deutsche Welle", у ніч на неділю, 11 березня, троє невідомих молодих людей розбили вікно у турецькій мечеті і влаштували там пожежу. Перехожі, які це бачили викликали поліцію, проте правоохоронцям не вдалося затримати зловмисників. Пожежники загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло.

Поліція виходить з того, що йдеться про політично вмотивований злочин.

Відео дня

За день до цього в місті Лауффен-на-Нeкaр в землі Баден-Вюртемберг турецьку мечеть закидали "коктейлями Молотова". За даними поліції, поки не зрозуміло, чи носить цей напад ісламофобскій характер.

У січні-лютому кілька нападів на релігійні громади, що входять в Турецько-ісламський союз релігійних установ у Німеччині, були зафіксовані в різних регіонах Німеччини.

У зв'язку з тим, що зазнали нападу мечеті крім іншого були розписані антитурецкими гаслами із зображенням перекресленого прапора Туреччини, поліція не виключає, що за злочинами можуть стояти курдські радикали. Ці напади можуть бути пов'язані з військовою операцією проти курдів в Північній Сирії "Оливкова гілка", яку проводить Туреччина.