Підпал мечеті у Берліні / facebook.com/KocaSinanBerlin

Турецько-ісламський союз релігійних установ у Німеччині (DITIB) потребує кращого захисту мечетей і якнайшвидшого розслідування нападів на них.

Відповідну заяву організація поширила після того, як був здійснений підпал мечеті у Берліні, повідомляє 112.ua з посиланням на DW.

У DITIB заявляють, що це вже 18-й атака на мечеть впродовж останніх двох місяців.

Відео дня

У результаті інциденту ніхто не постраждав, ведеться слідство. Поліція повідомила, що наразі є підстави вважати, що мова йде про злочин, вчинений з політичних мотивів. Свідки повідомляють, що бачили трьох молодиків, які тікали від палаючої мечеті в німецькій столиці. Перехожі викликали поліцію, проте правоохоронцям не вдалося затримати зловмисників. Пожежники, які прибули на місце події, загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло.

Також у Рейн-Вестфалія в ніч на неділю в місті Мешеде було скоєно напад на турецький заклад. Зловмисники кидали "коктейлі Молотова" в будівлю, в якій розміщувалося німецько-турецький об'єднання. Вогонь вдалося швидко загасити, під час нападу ніхто не постраждав. Правоохоронці вже затримали трьох підозрюваних  віком від 26 до 30 років.

Як повідомлялося, 11 березня в Берліні троє молодих людей вчинили напад на турецьку мечеть в районі Райникендорфа, розбили вікно і влаштували там пожежу.