https://www.5.ua/kyiv/islam-166182.html

В Ісламському культурному центрі силовики вилучили сотню примірників літератури, яку вже спрямували на експертизу.

Заборонену літературу до Ісламського культурного центру у Києві підкинули самі силовики під час обшуку – заявили духовні лідери українських мусульман, повідомляє "5 канал".

Упродовж останніх років таких випадків було вже кілька – у мечетях Вінниці, Сум та Житомира. У Києві обшук влаштували у вівторок рано-вранці, коли там був один охоронець. Йому не дозволили нікому дзвонити, навіть понятих привезли із собою.

Відео дня

Саїд Ісмагілов, муфтій Духовного управління мусульман України "Умма", говорить: "Я собі такого уявити не можу, що, наприклад, до Києво-Печерської чи Почаївської лаври прийдуть з ломами ламати. Була принесена і покладена література, яка не належить цим мечетям".

Натомість у прокуратурі повідомили: вилучили сотню примірників забороненої літератури, яку тепер спрямували на експертизу. А розслідування стосується окремих осіб, а не діяльності усього Ісламського культурного центру. Звинувачення про підкинуті книги прокурори заперечують і оприлюднили відео обшуку.

"Предметом розслідування є саме розповсюдження особою літературних творів, які за експертними висновками, містять пропаганду насильства", – заявила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.