u

Святий пророк Варух був учнем, другом і писарем святого пророка Єремії. Він записував пророцтва пророка Єремії про нашестя вавилонян і полон іудеїв за їхні гріхи і читав народу в храмі. Цар спалив сувої після читання, а пророків наказав посадити у в'язницю.

Багато разів пророки попереджали свій народ про полонення і про те, що вони будуть віддані в руки халдеїв, але люди не слухали їх, гнали, а потім кинули обох до в'язниці. Тільки після взяття Єрусалиму вони були звільнені халдеями. Разом з учителем святий Варух гірко оплакував руйнування Єрусалиму царем Навуходоносором. Після мученицької смерті пророка Єремії святий Варух жив недовго і помер в Єгипті в шостому столітті до Різдва Христового.

У книзі пророка Варуха п'ять глав, де він пише, що всі лиха, вавилонський полон, і спалення Єрусалиму надсилалися за гріхи іудеїв, і потрібно було покаяння.

Відео дня

Святий Варух особливо ясно пророкував про втілення Сина Божого, Який повинен був прийти на землю і жити серед людей.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.