1

Нарвська ікона Богородиці чудесно прославилася в 1558, під час облоги міста Нарви російськими військами. Під час цієї облоги німецькі солдати знайшли в одному будинку, в якому раніше жили російські купці, ікону Богоматері з Немовлям на руках. Вони почали глумитися над святим образом.

Ситуація обернулася так, що ікону вирішили знищити кинувши її у вогонь. Але вогонь, замість того, щоб спалити образ Божої Матері піднявся до стелі і запалив дах будівлі. Мало того, як тільки полум'я з'явилось на даху, серед чистого неба піднялася буря, яка почала переносити вогонь з одного будинку на інший. Незабаром майже все місто було охоплено жахливим вогненним потоком. Побачивши пожежу в місті, російські війська пішли на штурм і взяли його.

Коли пожежа затихла і місто почали розчищати, серед попелу на місці того будинку знайшли дві ікони – образ Богородиці та святителя Миколая Чудотворця. Дві ікони були абсолютно неушкодженими.

Відео дня

Через деякий час в Нарві був побудований храм на честь чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Тропарь

К Богородице прилежно ныне притецем, грешнии и смиреннии, и припадем, в покаянии зовуще из глубины души: Владычице, помози, на ны милосердовавши, потщися, погибaем от множества прегрешений, не отврати Твоя рабы тщи, Тя бо и едину надежду имамы.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.