1

Преподобний Роман Киржачський народився у першій чверті XIV століття. Суєта мирського життя була не по душі святому, і він вирішив присвятити своє життя служінню Богові і ближнім.

Почувши про чернечі подвиги преподобного Сергія Радонезького, він пішов до нього в монастир і з часом став одним з його найближчих учнів.

Після того як святий утвердився в числі братії Троїцького монастиря, преподобний Сергій взяв його з собою, коли вирішив на деякий час перейти на інше місце.

Відео дня

Святі заснували на новому місці Киржачську обитель, наслідним ігуменом якої залишився преподобний Роман. Новий настоятель монастиря прийняв священицький сан і з великою старанністю ніс там свій послух. Святий був прикладом для братії монастиря і завжди дбав про душі своїх духовних чад. Помер Божий угодник 11 серпня 1392-го року. Його поховали в заснованій ним обителі.

Тропар

От юности горячим желанием Божественныя любве разжигаем, житейския молвы оставль, преподобне, ученик великаго Сергия был еси, безмолвием и жестоким пребыванием, бдением и молитвою, постом последуя Христу, сего ради избранием учителя твоего, священства сподобляешися от руки блаженнаго Алексия и пастырь поставляшися обители, яже на Киржаче, в ней же трудолюбно пожив, ко Господу отходиши, Романе преподобне, моли о нас Христа Бога, со учителем своим преподобным Сергием, спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.