1

Свята мучениця Акилина, походила з фінікійського міста Бібла. Вихована вона була в традиціях християнського благочестя, її батьки були християнами. Коли Акилині було всього 12 років, вона вже в розмовах зі своїми однолітками переконувала їх звернутися від язичництва до християнства.

Про це дізнався один із слуг царського намісника Волусіана і доніс, що вона вчить своїх одноліток не шанувати релігію батьків. Свята твердо визнала свою віру в Бога перед намісником і сказала, що вона не відречеться від Христа.

Волусіан намагався вмовляннями і ласкою вплинути на юну сповідницю, але, бачачи її твердість, велів піддати її мукам. Коли її мучитель знущався над нею, він запитував: "Де ж твій Бог? Нехай прийде і забере тебе з моїх рук". Свята відповідала: "Господь невидимо зі мною, і чим більше я страждаю, тим більше Він дає мені сил і терпіння".

Відео дня

Вона перенесла страшні муки, але не похитнулася і залишилася вірною своєму Богу. Коли святу вели на страту, вона молилася і дякувала Богові за те, що надав їй честь постраждати за Його Святе Ім'я.

У відповідь на молитву почувся голос, що закликав її в Небесні обителі, і слідом за тим мучениця віддала свій дух Богу († 293). Кат боявся порушити наказ правителя, і вже померлій відсік їй голову. Християни з честю поховали тіло мучениці. Пізніше її мощі були перенесені до Константинополя і покладені в створеному на її честь храмі.

"УНІАН-Релігії "