Дівчата зможуть навчатися у новій Духовної академії в Пловдиві, але тільки заочно, повідомляє болгарське видання «Стандарт».

Синод Болгарської православної церкви схвалив Збірник правил про діяльність Православної духовної академії святих Кирила і Мефодія, яка скоро відкриється в Пловдиві.

Відео дня

Традиційно учні Духовних академій живуть в пансіоні, тому на очне навчання приймаються тільки молоді люди чоловічої статі.

Духовна академія в Пловдиві буде підкорятися Синоду, її духовним наставником буде митрополит Пловдівський Миколай.

В Академії буде 4 факультети, термін навчання на яких складе 8 семестрів. Перший набір на 1-й курс планується провести вже цього року. Навчання заочників почнеться у вересні, а очників - у жовтні.

Рішення про створення Духовної академії Синод Болгарської православної церкви прийняв наприкінці минулого року за пропозицією митрополита Пловдівського Миколая. Нове церковне училище перебуватиме на утриманні Болгарської православної церкви, на відміну від богословських факультетів, які нині діють при декількох болгарських університетах.

В даний час Синод не може впливати на навчальні програми богословських факультетів, випускники яких, як правило, відрізняються низькою богословською та літургійної підготовкою. Болгарські ієрархи сподіваються, що створення нового вищого духовного навчального закладу під прямим контролем Церкви сприятиме поліпшенню підготовки майбутніх священнослужителів і фахівців-мирян.

Sedmitza