Вірменська церква спільно з держструктурами і вузами почала реалізацію програми профілактики абортів «Хочу жити», повідомляє Благовест- инфо.

У рамках програми в різних держустановах, у тому числі медичних і навчальних, будуть проведені зустрічі з лікарями, юристами і служителями церкви, які проінформують про правових і моральних порушеннях при вчиненні абортів. В основному мова йде про ті аборти, які проводяться з небажання народжувати дівчинку.

Давши старт програмі, керівник відділу концептуальних положень Вірменської Апостольської церкви єпископ Баграт Галстанян зауважив, що Вірменська церква дозволяє переривати вагітність у двох випадках: якщо є загроза здоров`ю матері і у випадку, якщо мало місце згвалтування.

Відео дня

«Відповідно до закону, вагітність можна переривати тільки тоді, коли плоду не більше 12 тижнів. Тим часом, точно дізнатися стать дитини можна тільки в перебігу 16-24 тижнів вагітності. Фактично йдучи на аборт тому, що когось не влаштовує стать дитини, жінка переступає не тільки духовно-моральні норми, а й закон.

У такому розкладі ми вирішили впровадити в програму зустрічі з юристами та лікарями, які будуть пояснювати майбутнім батькам, зокрема, і незаконність такого рішення.

Важливо знати, що у Вірменській церкві завжди була рівноправність. І особливе місце в нашій церкві, за прикладом Богоматері, займала жінка. Тому ми не розуміємо, як можна ставити різницю між статями і тим більше планувати народження дитини однієї статі, убивши до цього протилежний рід», - каже єпископ Галстанян .

Згідно зі статистикою, щорічно у Вірменії народжується до 43 тисяч дітей, з них 23 тисячі - це хлопчики. Демографи б`ють на сполох: республіка може виявитися перед проблемою статевого балансу .