У Хмельницькій області проходять заходи до 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, в приміщенні обласної філармонії відкрилася тематична виставка, на якій представлені експонати від Державного архіву Хмельницької області (документи, датовані 1803-1960 роками), Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Островського, студії іконопису «Нікош», народної майстрині з вишивки Ніни Гончарук, майстрів художньої обробки деревини Олега Борисова та Михайла Сінькова.
Крім цього, на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбувся круглий стіл на тему “1025-ліття прийняття християнства на Русі: історико-соціокультурний вимір”.

“Переконаний, що усі ці заходи стануть символом духовного єднання в суспільстві, в основі якого мають бути християнські заповіді та загальнолюдські моральні цінності”, - цитує прес-служба ОДА голову Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядуху.

Відео дня

За даними першого заступника голови Хмельницької ОДА Вадима Гаврішка, релігійне життя області характеризується відсутністю конфліктів між релігійними конфесіями. Зокрема, на Хмельниччині діє 42 релігійні конфесії, майже 1,2 тис. релігійних громад є православними, які об’єднані в три єпархії і за їхньою кількістю Хмельниччина займає перше місце в Україні.

Як повідомляв УНІАН, державні урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі відбудуться в Києві 27-28 липня. В Україну на святкування прибудуть 9 предстоятелів помісних православних церков і представники шести православних церков світу, а також президенти 5-ти країн.

*** День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) в день пам`яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).
З 2007 року щорічне святкування Дня Хрещення Русі відроджене за ініціативи Міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі».