Преп. Лаврентій Чернігівський: Було Хрещення Русі, а не Хрещення України8 січня 1654 року відбулася Переяславська рада, на якій було проголошено історичний акт возз`єднання України з Росією.

«Як не можна розділити Святу Трійцю, Отця і Сина і Святого Духа - це Єдиний Господь Бог, так не можна розділити Росію, Україну і Білорусь, це разом - Свята Русь».

Саме ці слова прп. Лаврентія Чернігівського процитував майбутній Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у Києві, виступаючи на святі 1020-річчя Хрещення Русі на площі перед молоддю.

Відео дня

Преподобному Лаврентію Чернігівському були одкровення, він залишив нам пророцтва, що стосуються і нинішніх часів - наприклад, церковного розколу в Україні.

«...Всі лжевчення вийдуть назовні разом з бісами і безбожниками таємними і сильно на Україні постануть проти канонічної Православної Церкви, її єдності і соборності. Цих єретиків буде підтримувати безбожна влада, а тому будуть віднімати у православних церкви і вірних бити. <...> Але всі ці наклепи лукавого і лжевчення в Русі зникнуть, а буде Єдина Церква Православна Руська.. У місті Києві ніколи не було Патріарха. Патріархи були і жили в Москві. Бережіться Самосвятської української групи (церкви) і унії!»

Преподобний Лаврентій говорив наполегливо і суворо, що «наше рідне слово - Русь і російська. І обов`язково потрібно знати, пам`ятати і не забувати, що було Хрещення Русі, а не Хрещення України. Київ - це другий Єрусалим і мати російських міст ».

Сайт Свято-Покровської Голосіївської Пустині