Благовіщення - благий день, коли архангел Гавриїл приніс Діві Марії благу звістку про прийдешнє народження Сина Божого Ісуса Христа і про те, що Вона обрана стати матір`ю Сина Божого.

Пресвята Діва Марія була дарована старим батькам, праведним Іоакиму і Анні (пам`ять 9 вересня) за їх невпинні і слізні молитви. Після досягнення 14 років, коли за законом іудейським перебування Її у храмі мало бути закінчитися, Пресвята Марія була заручена праведному вісімдесятирічному старцеві Йосипу, бідному теслі з роду Давидового, якому доручили зберігати Її дівство.

Відео дня

До Неї з`явився посланий Богом Архангел Гавриїл і вітав Її словами: «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою; благословенна Ти між жонами». (Лк. 1, 28)

А Янгол промовив: "Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога, і ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ім`я Ісус. Він буде великий, і Сином Всевишнього званий... і царюванню Його не буде кінця. - Марія відгукнулася до Янгола; як буде це, коли мужа не знаю?

Янгол сказав Їй у відповідь: Дух Святий найде на Тебе, і Сила Всевишнього осінить Тебе; тому і народжуване Святе наречеться Сином Божим... Тоді Марія сказала: Се ж Господня раба: нехай буде мені згідно зі словом твоїм. І відійшов від Неї Янгол»(Лк. 1, 28-38).

Так у надрах Пресвятої Діви Марії виник Благословенний Плід - Боголюдина Ісус Христос, Агнець Божий, що взяв на Себе гріхи всього світу.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight