Цими днями у Швеції в лютеранській церкві Всіх Святих у Стокгольмі замість звичайного богослужіння відбулася служба в стилі техно-дискотеки 90-х років. Під час служби храм перетворився на своєрідний нічний клуб.

Повідомляється, що подібними заходами священики намагаються викликати в молоді інтерес до релігії. Цікавим є те, що молодь, яка відвідає таку службу, не буде слухати проповіді чи молитися, а зможе просто потанцювати.

Цю першу техно-месу організував пастор Олле ІДЕСТРОМ. І, як виявилося, його захід був вельми успішним: якщо на звичайних недільних службах церковні лави майже зовсім порожні, то в цей день у церкві голці ніде було впасти.

Відео дня

Усі відвідувачі церкви чудово провели час, і цей факт спонукає священиків сподіватися, що, можливо, з часом ці молоді люди почнуть відвідувати й звичайні служби.

До речі, протягом останніх 50 років шведська церква стала надзвичайно "сучасною": жінкам дозволили приймати сан священика, а гомосексуалістам ставати єпископами. А незвичайні богослужіння на зразок техно-меси стали черговим кроком на шляху до "прогресу" в справі навернення людей до віри та до Бога.

Кіріос