11 вересня в Одесі відбулось урочисте відкриття пам`ятника «Героям віри» - християнам, що загинули за віру в XX столітті, в роки радянських репресій. Відкриття монумента відбулось у рамках святкування 90-ліття п’ятидесятницького пробудження у країнах колишнього СРСР і 20-ліття незалежності України.

Як розказали РІСУ ініціатори проекту, завдання пам’ятника – нагадувати сучасним християнам про ту ціну, яку заплатили покоління наших батьків, гнаних за віру в радянські часи. "Ми маэмо пам`ятати нашу історію, щоби не допустити її повторення", – вважає пастор центральної церкви ХВЄ м. Одеси Денис Сердиченко.

Пам`ятник виконаний у формі скелі висотою 2,5 метри, в центрі якої висічений бюст Івана Воронаєва, засновника одного з найчисленніших протестантських рухів в Україні та країнах СРСР – Церкви християн євангельської вері – п’ятидесятників.

Відео дня

Загальна вага пам`ятника складає 6 тонн, він був виготовлений в м. Києві і був установлений в сквері імені Георгія Гамова м.Одеси, у головного входу до Центральної церкви християн євангельської віри.

Ініціаторами зведення пам`ятника загиблим за віру християнам виступило об`єднання Церков Християн Євангельської Віри міста Одеси, засноване на початку минулого століття місіонером Іваном Воронаєвим, за підтримки християнських церков Одеси та України. Церемонія відкриття відбулось в рамках міжнародної конференції «Пробудження», яка протягом тижня тривала в Одесі з нагоди 90-ліття п’ятидесятницького або «воронаєвского» пробудження. Участь у ній взяли одесити, а також кілька сотен делегатів конференції із різних регіонів України та країн Азії, Європи, Америки та Австралії, серед них – пастори та єпископи євангельських церков.

РіСУ