У храмах Української православної церкви Московського патріархату почали здійснювати щоденні молебні, що закликають дощ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Полтавської єпархії УПЦ, "церква не залишається осторонь тоді, коли погодні умови ускладнюють працю хліборобів".

Згідно з повідомленням, щоб захиститися від спеки та посухи, у всіх храмах Полтавської та Кременчуцької єпархій Української православної церкви відбуваються спеціальні молебні про дарування сприятливої погоди для вирощування врожаю.

Відео дня

Зараз при вологості 30% температура повітря в Полтавській області сягає +30 градусів.

У Західній Україні православні храми проводять молебні з проханням про дощ. Парафіянам деяких храмів Рівненської області 6-8 червня був оголошений суворий піст, а 8 червня, розпочалися молебні про опади.

10 червня в Україні пройдуть короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м / с, у західних, Вінницькій та Одеській областях місцями сильні дощі; лише у північних, східних областях та в Криму вночі без опадів.

Про це УНІАН повідомили в українському Гідрометцентрі.

Вітер протягом доби буде змінних напрямків, 3-8 м / с.

температура вночі 13-18 °, на узбережжі морів до 21 °, вдень 24-29 °, у південній частині до 32 °, в західних областях і горах Криму 18-23 °.

У Києві та столичній області вночі без опадів, вдень очікується короткочасний дощ, гроза. Температура по області вночі 13-18 °, вдень 24-29 °. По м. Києву температура вночі 16-18 °, вдень 26-28 °.

9 червня температура води в Чорному морі 18-22 °, в Азовському морі 21-25 °, в Дніпрі біля Києва 24 °.