Пастор Аделаджа разом з іншими обвинуваченими читає матеріали справи, і на думку міліції, «доказів провини Сандея –достатньо». Про це в недавньому інтерв`ю сказав заступник голови МВС Василь Фарінник, повідомляє РІСУ з посиланням на "Газету по-киевски". Він також припустив, що після 5 грудня ця справа може бути направлена до суду.

 

Заяви захисника Аделаджі Андрія Федура, який стверджує, що справу проти пастора доведеться закривати, в МВС сприймають з іронією:

Відео дня

 

«Поганий був би той адвокат, який ще до винесення вироку став би говорити, що вина його підзахисного доведена. Це позиція адвоката, я сам 9 років пропрацював адвокатом і теж завжди так заявляв. Якщо обвинувачений не визнає себе винним, то адвокат зв`язаний позицією свого підзахисного, – підсумував Василь Фарінник. – Питання про арешт Алеладжі може ще підняти прокуратура до суду або ж суд при попередньому розгляді справи. Поки Аделаджа не впливає на хід слідства».

 

Тим часом адвокат потерпілих вважає, що пастор Сандей все-таки намагається вплинути на просування справи до суду.

 

«Аделаджа з Федуром, імовірно, будуть, як можна довше читати матеріали справи, – висуває свою версію адвокат Іван Боднарук, посилаючись на власні джерела. – Закон в частині ознайомлення з матеріалами не робить ніяких обмежень, тому вони можуть тягнути час хоч півроку. Такий прийом уже застосували інші обвинувачені в аферах – той же Флетчер вже 4 місяці читає свою справу. До речі, мені на прочитання справи Аделаджі знадобилося всього два тижні. Звичайно, слідчі можуть обмежити термін ознайомлення через суд, але тоді у захисника пастора з`явиться зачіпка – мовляв, порушили їхні права».

 

Адвокат Боднарук розповідає, що зараз Головне слідче управління Києва почали штурмувати вкладники «Клубу тисячі мільйонерів». Зі слів Боднарука, при цьому клубі діяла низка комітетів – земельний, будівельний та інші, в які парафіяни вкладали чималі гроші.

 

«Люди пишуть заяви, що клуб обікрав їх, але ж почесним президентом там числиться той же Сандей Аделаджа, – нагадує Боднарук. – Я сподіваюся, найближчим часом по «Клубу тисячі ...» порушать окрему кримінальну справу і пред`являть звинувачення Аделаджі».

 

Досудове слідство у справі фінансових афер компанії «Кінгз Кепітал» було закінчено ще у жовтні, і міліція запрошувала ошуканих вкладників почитати матеріали.

 

У зв`язку з тим, що потерпілих кілька тисяч, а сама справа налічує 100 томів, ця процедура може затягнутися на місяці.

 

Сандей Аделаджа звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу України: «Шахрайство в особливо великих розмірах», «Створення злочинної організації» і «Підробка документів». Адвокат припускає, що суд тут застосує принцип поглинання тяжчою статтею – «Шахрайство», тому покарання може бути не більше 12 років з конфіскацією.