Пастор Ішмаель Ноко, протягом 16 років виконував обов`язки генерального секретаря Всесвітньої лютеранської федерації, пішов у відставку у зв`язку із закінченням терміну повноважень, передає Седмиця.Ru.

Закінчення своєї роботи на посаді генсека Ноко зазначив церемонією поруч зі штаб-квартирою ВЛФ в Женеві - посадив яблуню, у спогад про слова Мартіна Лютера, який сказав, що навіть якщо буде знати, що на наступний день трапиться кінець світу, він посадить яблуню.

«Ми саджаємо дерево як знак надії. Це дерево - символ того, як глибоко ми вкорінені у вірі, надії і впевненості в обітованнях Ісуса Христа, - заявив Ноко. - Ми садимо яблуню поруч з Екуменічним центром: як символ і втілення самого екуменічного руху ». Екуменічний центр - будівля в Женеві, де знаходяться штаб-квартири ряду християнських організацій, таких, як ВЛФ та Всесвітня рада Церков.

Відео дня

Створена в 1947 році, ВЛФ сьогодні об`єднує 145 лютеранських церков у 79 країнах світу. Загальна чисельність віруючих в її церквах-членах складає понад 70 млн. осіб.

Замість Ноко пост генсека ВЛФ посів пастор з Чилі Мартін Юнге.