У Чернігові на Масляну вперше пройде бал для православної молоді. Як повідомляють організатори, основні заходи відбуватимуться поблизу храму Всіх Чернігівських Святих та в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка. 

Організатори заходу зазначають, що за древніми православними традиціями за тиждень перед Великим постом люди намагалися відновити духовну рівновагу, примиритися, щоб з умиротвореною совістю і радістю зустріти піст. Це свято духовної радості, а радість — головна риса християнського життя. Адже Євангеліє починається та закінчується словом "Радійте".

Зокрема, 7 лютого поблизу храму Всіх Чернігівських Святих буде організований Масляний ярмарок, де на гостей чекатимуть веселі ігри для дітей, історичні бої, конкурси, атракціони, дружні зустрічі біля вогнища, виступи чоловічого та дитячого хору храму Всіх Чернігівських Святих, гра в квест. Ця частина святкування передбачена переважно для дітей, а її обов`язковим атрибутом буде пригощання млинцями, які є основною стравою на Масляну.

Відео дня

У театрі запланований молодіжний вечір зустрічей. Там відбудуться  художня виставка, фотовиставка, святковий концерт і бал.

Масляний бал проводиться православною молодіжною громадою храму Всіх Чернігівських Святих з метою зближення людей, налагодження спілкування з молоддю, укріплення духовності у суспільстві, аби надати дітям можливості долучитися до православного свята, стати ближчими до Бога, один до одного, на противагу занепаду культури і духовності, що панує у сучасному світі.