18 жовтня в Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві відбулося Всеукраїнське свято подяки Господу. Мета зібрання відображена в його девізі: «Богові подяка за хліб, за мир, за Україну!»

Представники багатьох українських Церков, зібралися разом, щоб принести молитви подяки Богові за добробут та мир в Україні. Учасниками урочистого зібрання стали близько чотирьох тисяч осіб з усіх регіонів України.

Священнослужителі говорили про важливість вдячності і закликали кожного бути вдячним. Президент Всеукраїнського Союзу Об’єднань Євангельських Християн-Баптистів Нестерук В.В., Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Падун Л.М., Старший пресвітер Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України Райчинець В. Ф., Генеральний вікарій єпископату Римсько-Католицької Церкви  в Україні єпископ Маркіян Трофим’як,  Голова Адміністрації Патріаршої Курії УГКЦ єпископ Богдан Дзюрах, Президент Українського Біблійного Товариства Комендант Г.І. – всі були одностайними у заклику до вірних: Давайте будемо вдячними!

Відео дня

Представники української влади, які прибули до палацу, зокрема,перший віце-прем’єр-міністр України Турчинов О.В., Голова національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Костицький В.В. та Голова Державного Комітету у справах національностей та релігій Решетников Ю. Є. дякували християнам за вірність у служінні Богу та Україні закликаючи і далі бути носіями добра, милосердя та любові.

Молодіжний та дитячий хори (м. Львів, керівник Галина Самусь), камерний чоловічий хор (м.Київ, керівник Віктор Олійник), духовий оркестр (м. Горохів Волинської області, диригент Віктор Назарчук), гурт «Сіон» (Дніпропетровськ), гурт «Вічність» (м.Рівне), гурт «Пілігрим» (м.Чернівці), дует «Джерело» (Івано-Франківськ) та інші учасники засвідчили своїми творами, що християни України вдячні Богові та закликають інших практикувати цю загальнолюдську традицію.

Ідея проведення в Україні такого заходу національного масштабу була озвучена старшим єпископом Михайлом Паночко на зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Президентом України 3 березня 2006 р. і отримала підтримку українських Церков. 21 жовтня 2007 року в НПМ «Україна», під час першого святкування на загальноукраїнському рівні,  Президент України, вітаючи учасників свята, започаткованого ЦХВЄУ,  відзначив його важливість у процесі духовного оновлення нації. «Ми переконані, що таке спільне святкування духовно збагатить український народ, буде доброю нагодою до подальшої консолідації суспільства на підвалинах Божого Слова, християнської моралі і любові до ближнього» - говорить старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

 

*** Народи багатьох країн, зокрема Великобританії, Канади, США, Кореї, Австралії, країн Африки та інші проводять свій День Подяки Богові, згадуючи Господні милості та благословення, дякують за урожай і всі блага, якими були обдаровані протягом року.